Ruteforslag til Caribien - St. Lucia & Martinique

Her kan du finde inspiration til din sejlerferie med vores rutebeskrivelser til området. Sømil og tider er et skøn, som også afhænger af vind og vejr. Derfor kan du opleve små afvigelser. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du skulle have spørgsmål til vores ruteforslag.

Seatravel ønsker dig en skøn sejlerferie!

St. Lucia - 10 dage

Dag

Fra

Til (Overnatning)

Afstand

Ca. sejltid

1

Ankomst til base

Rodney Bay (St. Lucia)

 

 

2

Rodney Bay (St. Lucia)

Pitons Bay

18 NM

4 t

3

Pitons Bay

Port Elizabeth (Grenadines)

54 NM  10 t 

4

Port Elizabeth

Tobago Cays

25 NM

5 t

5

Hviledag

Tobago Cays

 

 

6

Tobago Cays

Mayreau (Salt Whistle Bay)

5 NM 

 1 t

7

Hviledag

Mayreau (Salt Whistle Bay)

 

 

8

Mayreau (Salt Whistle Bay)

Kearton's Bay (St. Lucia)

35 NM

7 t

9

Kearton's Bay (St. Lucia)

Marigot Bay (St. Lucia)

45 NM

9 t

10

Marigot Bay

Rodney Bay (St. Lucia)

10 NM

2 t

 

 

  

St. Lucia & Martinique
Suveræn sejlads med mulighed for længere åbenvandspassager og den nemme adgang til de mange variererede og fortryllende caribiske øer - er kendetegnende for en sejlerferie ved det tropiske paradis ved St. Lucia og Martinique i Windward-øgruppen. Lejer du en sejlbåd her, kan du bl.a. glæde dig til fornøjelserne ved moderne resorts, sightseeing og fabelagtig natur og hvidsandede strande.

Det er nemt at flyve til St. Lucia og Martinique - hovedparten af vores gæster starter fra Martinique og sejler mod Grenadinerne & Tobago Cays. Man har mulighed for at lave en envejs-sejlads fra Martinique til Grenada - hvilket er en fantastisk tur.

St. Lucia kaldes ofte Windward-øernes juvel – hvilket er en passende betegnelse. Mt. Gimie, øens højeste punkt, rejser sig mere end 900 meter mod himlen. De stejle bjergskråninger er dækkede af frodig regnskov, hjem for et væld af eksotiske planter som f.eks. orkidéer og kæmpebregner. Fuglekigning og vandring er populære tidsfordriv. Ligesom resten af de største øer i Windward øgruppen, der strækker sig fra Martinique sydover mod Grenada, har St. Lucia en vulkansk oprindelse. Den slumrende vulkan Soufriére er en stor turistattraktion og et must-see ved enhver St. Lucia sejlerferie.

Selvom St. Lucia har et indbyggertal på ca. 160.000, gør dens store bananplantager, maleriske småbyer og smukke havne, at øen ikke fremstår specielt udviklet – og den kan derfor give et indtryk af hvordan Caribien var før masseturismen gjorde sit indtog. En sejlerferie ved Windward-øerne og St. Lucia starter på St. Lucia, men giver også mulighed for at foretage åbenvandssejladser til de ligeså betagende øer St. Vincent, Bequia, Mustique og Mayreau.

Sejladsmuligheder

Windward-øerne udgør den østlige grænse mellem det Caribiske Hav og Atlanterhavet. Passatvindene blæser typisk fra nordøst gennem vintermånederne, højsæsonen for sejlerferier i området, og fra en mere sydøstlig retning om sommeren. Øernes nord-mod-syd geografiske placering, betyder at vinden oftest vil komme fra bagbord når du sejler mod syd. Dette er ideelt for hurtig sejlads på længere passager mellem øerne. Nogle sejlere vælger en envejs-sejlads, hvilket tillader en længere rute.

Vindhastigheden varierer typisk mellem 10 og mere livlige 25 knob, ofte lidt svagere ved øernes nord-ender pga. landeffekten. Temperaturerne ligger i december - maj som regel mellem 18 °C og 29 °C, og fra juni-november mellem 24 °C til 35 °C.

 Højdepunkter

  • The Pitons – de to imponerende vulkanske klipper på St. Lucia
  • Spændende sejlads
  • Bådebyggerne på Bequia
  • Spisning på luksuriøse Mustique
  • Crescent Beach i Salt Whistle Bay
  • Snorkling og dykning ved Tobago Cays

 En sejlerferie ved St. Lucia og Martinique omfatter et væld af oplevelser – og den ypperlige sejlads mellem øerne er kun en af dem. Hvidsandede strande, svømning, windsurfing, kajakroning, snorkling, dykning, gode madoplevelser, vandring og muligheden for at udforske betagende historiske steder, er alt sammen en del af et besøg ved dette fantastiske farvand.

Man kan sagtens bruge en hel uge omkring St. Lucia, og nyde den behagelige sejlads og tage afhoppere til land for at shoppe, tage på sightseeing og smage på den lokale mad på en af de mange gode restauranter. Men for de fleste sejlere er en stor del af attraktionen ved det østlige Caribien, chancen for at kombinere længere åbenvandspassager i jævn vind mellem øerne, med dage med ren afslapning, hvor man kan svømme, snorkle og opleve kulturen og stemningen på de mindre øer i området – der også omfatter St. Vincent og Grenadinerne.