Carcassonne

Carcassonne

Carcasonne figurerer på UNESCO's berømte Verdensarvsliste, og er én af Frankrigs største turistattraktioner. Kommer man til denne del af kanalen, er Carcasonne et stop, som man ikke må forbigå. Oplev middelalderbyen, borgen og voldene, basilikaen og St. Nazaire, hvor der stadig afholdes messe hver søndag kl. 11.00. Du kan også gå en tur forbi Raymond Chesa-parken, som ligger tæt ved de imponerende mure til Cité Medieval.

Denne gamle romerske borg La Cité stammer helt tilbage fra det 3.-4. århundrede, og vækker alle vores barnedrømme til live om dengang hvor mænd var riddere, der boede på borge med ringmure, og gik i krig med sværd og lanser. Borgen blev, efter at den havde ligget hen som ruin i mange år, restaureret sidst i det 19. århundrede. Og det er takket være dette arbejde, at stedet med de 52 tårne og 120 indbyggere i dag besøges af mere end 1 million turister årligt.

Nyd spadsereturen gennem de krogede, smalle gyder, der er udsmykket med gamle skilte, og få et indtryk af, hvor enkelt krig var dengang, hvor man endnu ikke havde opfundet krudtet.

Den offentlige swimmingpool ligger for langt fra kanalen, men der er et åbent friluftsbad – kaldet Piscine Paicherou, som normalt har åbent fra midt-juni til slut-august. Friluftsbadet ligger kun 15 minutters gang fra hovedgaden.

Området ved Carcasonne byder på mange restauranter - både i den nederste bydel og i Middelalderbyen.

Læg til i marinaen, som er fuldt udstyret med alle former for service.