Workum

Workum

Workum kan prale af mange smukke bygninger og den imponerende kirke, Sint Werenfridus. Dermed er det en spændende by for fans af arkitektur. Udover de smukke bygninger er Workum nok bedst kendt for Huisman-museet, dedikeret til den populære hollandske kunstner Jopie Huisman. 

Museum Warkums Erfskip er endnu en mulighed for at komme på museum i Workum - her er der en fin samling af keramik, skibsmodeller og andet håndværk. Derudover er her hyggelige restauranter og cafeer. Fra Workum er der desuden gode togforbindelser til større hollandske byer.

Workum er en af de ældste byer i Friesland, og en tur gennem det gamle centrum er en hel attraktion i sig selv. Her venter der dig mange historiske monumenter og facader, der står i rædder række ved siden af hinanden. Gå heller ikke glip af naturen omkring Workum, der indbyder til skønne vandre- og cykelture, der bringer dig gennem gamle og små landsbyer. 

Hvis du elsker vandsport, er Workum stedet. Workum hører til et af de bedste steder i Frieslands-området, når det gælder kitesurfing. Forholdene er helt ideelle, og det er et rent kitesurfings-paradis. Der er ingen mangel på kitesurfskoler, men der er også rig mulighed for andre vandsportsaktiviteter såsom windsurfing.