Whangamumu Harbour

Whangamumu Harbour

Whangamumu Harbour var engang en travl hvalfangerstation. Det er vældig spændende at tage din dinghy til land her – og der er bl.a. også gangstier til de nærliggende vandfald og et naturskønt udsigtspunkt. Den beskyttede havn var engang en af de travleste hvalfangerstationer på New Zealand – hvalfangere etablerede den første base her i 1893. De lagde net ud langs indgangen til vigen, og selvom metoden roligt kan siges at være en smule uortodoks, var den ganske effektiv. Stationen lukkede i 1923, og bygningerne brændte ned under Anden Verdenskrig.

På vejen kan du svinge forbi historiske Cape Brett Lighthouse og vilde Percy Island, berømt for Hole in the Rock og Cathedral Cave. Havudsigten er fantastisk og du kan være heldig at se delfiner og new zealandske blå pingviner.

Liggemuligheder.

Mooringbøjer er ikke tilgængelige. Den bedste ankerplads er ved havnens sydvestlige hjørne.

Kajplads til dinghy er ikke tilgængeligt.

Highlights

De er meget interessant at se ruinerne af den gamle hvalfangerstation. Du vil se de gamle kogekar og slæbesteder til hvalerne – samt andre efterladenskaber fra stedets fortid. Strandene er gode for svømning og snorkling, og en gåtur langs halvøen giver mulighed for vidunderlige udsigter til kysten.

Faciliteter

Her er ingen faciliteter for lystbåde.