Stavoren

Stavoren

Stavoren er i dag centrum for vand- og sejlsport. Så der er mulighed for masser af sjov ved vandet. Da der er mange hyggelige barer og pubber, er byen også ideel for en overnatning. Hust at besøge Panthuus, et spændende museum der giver et indblik i Stavorens historie og kultur, samt Het Hanzehuis, en butik der sælger antikviteter – især skibsantikviteter.

Byen var engang et vigtigt handelscentrum, lige indtil havnen mudrede til i det 14.århundrede. Stavoren er især berømt for historien om ”Damen fra Stavoren.” De lokale fortæller om en rig købmandskone, der befalede sin kaptajn at sejle ud og vende tilbage med den mest værdifulde ting i verden. Han vendte tilbage med en ladning hvede, og købmandskonen blev så rasende, at hun fik det hele hældt ud i havnen - det skulle ifølge sagnet være sådan havnens tilmudring startede.

Når du ankommer til Stavoren, kan du enten fortøje ved Marina Stavoren til venstre, eller dreje til højre og bruge fortøjningsmulighederne ved Stavoren Boating Association. Husk at det ikke er muligt at sejle længere end til Stavoren - da kanalbådene ikke er bygget til til den store sø, Ijsselmeer.