St. Tropez

St. Tropez

St. Tropez ligger godt 104 km øst for Marseille – og efter Anden Verdenskrig gjorde en tilstrømning af film/musik-kunstnere, at byen slap ud af sin tidligere anonymitet. Senere blev St.Tropez et yndet besøgsmål for det europæiske og amerikanske jetset, samt turister der håber på at opleve et møde med en berømthed. På havnen kan man naturligvis se et væld af flotte (og dyre!!) både – ligesom man heller ikke kommer til at savne spændende butikker.

Udover det lejlighedsvise stjernedrys, byder St.Tropez desuden på helt fantastiske strande – hovedparten langs Baie de Pampelonne, der ligger syd for byen. Hver strand er udstyret med sin egen hytte – men enkelte er dog private. På mange af de offentlige strande er der mulighed for at leje udstyr til windsurfing, sejlads og kajakroning – mens der på andre tilbydes sejlads i speedbåde og på jetski, ligesom man kan prøve at stå på vandski eller dykke med fuldt udstyr.

For historieinteresserede er et besøg til St.Tropez Citadelle helt  sikkert et besøg værd. Gå ad Rue de la Citadelle, for at se citadellet fra det 16århundrede, der ligger smukt på en bakketop og giver en fantastisk udsigt over havet og byen. Inde i klostret findes Musee de l´histoire maritime tropezienne – hvor du kan få et spændende indblik i byens overraskende dramatiske fortid.