Samsøs smukke havne

Samsøs smukke havne

Samsø er en af danmarks smukkeste øer - og her er flere spændende havne med et utal af spændende aktiviteter og attraktioner - for eksempel ballen havn, langør havn og mårup havn. De byder alle på hyggelig stemning, gode faciliteter, dejlige strande og let afgang til den naturskønne ø.

Mårup Havns lystbådehavn er godt beskyttet på samsøs vestside, og har kort afstand til Nordby – hvor du kan besøge byens maleriske gamle huse og flotte gårde.

Ballen havn – der oprindeligt var en fiskeri og færgehavn, men hvor det store havnebassin idag er domineret af lystsejlere - især om sommeren. Her er masser af aktivitet med flere gode butikker og mange gode spisesteder. Restaurant Dokken og Badehotellet er især et besøg værd.

Langør Havn – der engang blev udråbt som Danmarks bedste havn, når det kommer til service, havnemiljø og de naturlige omgivelser. Langør findes i fredede Stavns Fjord – og var selv i vikingetiden en vigtig havn. Området har en spændende og dramatisk historie – bl.a. var den lille ø Kyholm øst for Langør pestkoloni under den sorte død, krigsbase under Englandskrigen og karantæneområde under koleraepidemien i 1900-tallet.