Salina

Salina

Salina er den eneste af de større øer med store vandforsyninger, der til gengæld har gjort øen grøn og indbydende. At leje en bil, cykel eller scooter, er en charmerende måde at se Salina og dens mange charmerende veje.

Øen adskiller sig fra resten af de Lipariske Øer, ved at have adskillige vandkilder, der har gjort den næringsrige vulkanjord til et ideelt levested for et væld af flotte planter og træer, inklusiv jordbær, brombær og kaktusfigen. Mere end 400 arter af planter og træer vokser på de skråningerne af de tre udslukte vulkaner, der dominerer horisonten. Naturskønne ankerpladser, maleriske havne, spændende butikker og restauranterne og barerne i de tre landsbyer og fem småbyer, gør sejlads ved Salina til en afslappende og fornøjelig oplevelse - i fantastiske og frodige Middelhavsomgivelser.

Liggemuligheder

Mooringbøjer er tilgængelige. Der er en god ankerplads i Porto Santa Marina. Rinella, på sydsiden af øen, er en naturskøn og beskyttet ankerplads. Som sædvanligt skal ankerpladser for natten vælges efter vindretningen.

Highlights

Salina er med sine 41 kvadratkilometer, den andenstørste af de Lipariske øer. Øen byder på snoede småveje og mageløse udsigter fra de smukke vulkaner – og det er oplagt at leje en bil/scooter/cykel for at få det bedste ud af dit besøg. Taxi og busser er også tilgængelige. Vandrestier findes i øens indland og langs de smukke strande – og i alle sværhedsgrader.

Madonna del Terzito helligdommen, og de tilhørende haver, er især smuk. Pollara er den mest spektakulære strand på øen, og den italienske filminstruktør Massimo Troisi, filmede dele af ”Postmanden” her. Salina har fået sit navn fra den lille saltsø Lingua, på den sydøstlige ende af øen. Det var engang et vigtigt saltudvindingssted, og er i dag et spændende sted at tage en gåtur, hvor det nærliggende fyr tilføjer til den maritime charme.

Faciliteter

Brændstof og vand er tilgængeligt ved Porto Santa Marina.