Øen Vulcano

Øen Vulcano

I år 183 B.C., rystede et enormt undersøisk vulkanudbrud Vulcano. Havbunden ved øens nordlige ende åbnede sig, og strømme af lava væltede ud, og skabte er vedhæng til den større ø. For lidt over et århundrede siden gik bjerget Vulcanello i udbrud igen, og skabte et ejendommeligt landskab af basalt-figurer, som de lokale kalder Monstrenes Dal.

Det er en fantastisk oplevelse at snorkle i det klare vand langs de næsten vertikale klipper, der sænker sig ned i dybet, samt i de fascinerende havgrotter og ved de dejlige strande – undervandlandskabet er unikt og skabt gennem tusinder af års vulkansk aktivitet. Det er muligt at se de varme gasser boble frem under vandet, og det hvide pimpstenssand og sorte basaltiske formationer, danner en smuk baggrund for myriaderne af farverige fisk. Fans af dykning vil finde et væld af gode steder, specielt i farvandene omkring Lipari og Vulcan – især La Franata dell´Archipelago er værd at nævne. De lokale dykkerbutikker er altid klar til at arrangere guidede udflugter, der passer til alle færdighedsniveauer.

Liggemuligheder

Mooringbøjer er ikke tilgængelige. Vulcano´s to bugter hedder Porto di Levante og Porto di Ponente. Begge er gode ankerpladser, afhængigt af vindretningen.

Highlights

Øens hovedby hedder Vulcano, og byder på mange butikker, restauranter og barer. Du kan arrangere bus/taxi-ture til indlandet og landsbyen Piano, der ligger mellem de to bjergtinder Mt. Saraceno og Mt. Sommata – og du kan klatre til toppen af den udslukte vulkan Gran Cratere, for at beundre den fantastiske udsigt og kigge ned i det dybe krater. Selvom den ikke teknisk set er vulkansk aktiv, har Vulcano et utal af varme kilder. Mudderbadene Laghetti di Fanghi og de varme kilder nær Via Provinciale er et af de bedste områder med termisk aktivitet i området. Der er fantastiske muligheder for snorkling og svømning på øens sydside, mellem Punta dei Porci og Porto Bandiera, og mellem Punto Monaco og Testa Grosso på nordvestsiden af øen. Spiaggia Sabbie Nere er en af de bedste strande i de Lipariske Øer.

Faciliteter

Der er ingen faciliteter for sejlbåde på Vulcano.