Øen Stromboli

Øen Stromboli

Med sin beskedne størrelse, er Stromboli fuldstændigt domineret af vulkanen, der ifølge geologiske målinger, har været i udbrud i de sidste 2000 år. Vulkanen, der måler mere end 900 meter i højden, er selvfølgelig også hovedattraktionen, men øen har desuden to charmerende landsbyer, der er sjove at udforske. Her finder du traditionelle hvidskurede huse og smalle stræder, typisk for middelhavsområdet. Stromboli er desuden berømt for sin neapolitanske og sicilianske madlavning – og her findes flere fremragende restauranter.  

Du må ikke snyde dig selv for en guidet tur til vulkanen – og sejlads ved Stromboli vil vise dig noget af middelhavets smukkeste og mest fascinerende natur.

Liggemuligheder

Mooringbøjer er tilgængelige mod betaling, på havnen Ginostras vestlige side. Du kan kaste anker ud for Ginostra i dagtimerne, men ikke om natten. Det foretrukne overnatnings-ankerplads er syd for Ginostra ved Ficogrande. Vandet er ret dybt, så sørg for at ankeret sætter sig godt – og at du har tilstrækkelig længde på din ankerline.

Highlights

Et besøg til Stromboli vil ikke være komplet uden at tage en guidet tur til vulkanen, hvor du kan beundre en af naturens mest fascinerende kraftdemonstrationer. Boblende lava, hvæsende damp og røg rejser sig fra krateret. Ca. 30 min fra Ginostra, er et observatorie, hvor du kan beundre Serra Vancori, og nyde et måltid i den fremragende restaurant. Her er også gode sortsandede strande, hvor du kan svømme, snorkle og solbade, samt flere spændende vandrestier. Benyt også muligheden for at tage en slentretur i de to landsbyer, og gå på jagt i deres butikker, nyd et lækkert måltid mad, eller slap af med en drink i en af barerne.

Faciliteter

Her er ingen tilgængelige faciliteter for lystbåde.