Øen Panarea

Øen Panarea

Eksklusive butikker, restauranter, natklubber og smukke private hjem. Her er stille stræder og vidunderlige, indbydende strande – og det er fascinerende at udforske det arkæologiske sted Punta Milazzese, en landsby fra bronzealderen. Der er en fremragende ankerplads i nærheden, lidt mod øst. Et fantastisk stop på vejen til Panarea, er klippeøen Basiluuzo, hvor du kan gå i land og tjekke udsigten og de ældgamle romerske ruiner.

En gammel yndlingsdestination for Europas intellektuelle elite, byder Panareas 5.4 kvadratkilometer og tre landsbyer på masser af tilflugtssteder for besøgende. Stranden La Spiaggetta er et populært sted for svømning, solbadning og snorkling, og det er en god oplevelse at tage en vandretur til de vulkanske damphuller på øens nordlige spids, hvor røgen bærer vidne om at der ikke langt under jordens overflade løber strømme af smeltet lava – der findes en fantastisk ankerplads lidt mod øst.

Ca.2 sømil fra Panarea, findes det gigantiske klippefremspring Basiluzzo, et eksempel på de mange stenformationer der findes overalt i det Tyrrhenske Hav. Under en mil lang, rejser dens forrevne og spidse spir sig 492 fod over det krystalklare havs overflade. Vandet er faktisk så klart, at man fra den gamle mole kan se en gammel nedsunket romersk skibsbygningsplads.

Men for mange, vil Panareas tiltrækningskraft først og fremmest bestå i øens fantastiske restauranter og natklubber, der altid er sofistikerede, trendy og meget underholdende.

Liggemuligheder

Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. Kajplads er tilgængelig ved molen ved Contrada San Pietro, eller foran klubben Raja. Når vinden kommer fra øst (hvilket den ofte gør om morgenen) er disse moler ikke sikre. Der findes et smukt overnatnings-ankerplads øst for Punta Millazzese, og en anden tilsvarende naturskøn ankerplads ved Cala Junco – her er der nogle gange restriktioner for forankring, og det er bedst at tjekke med havnemesteren eller det lokale turistcenter før man kaster anker.

Highlights

Udover den fantastiske mad på de gode restauranter, natklubberne og de smukke strande, er en af Panareas mest fascinerende attraktioner bronzealder landsbyen Punta Milazzese. Det er en fornøjelse at gå blandt de 23 ovale stenhytter, og fantasere om hvordan det må have været at leve på øen på den tid. La Spiagetta er en fantastisk sted at snorkle, svømme og solbade.

Faciliteter

Der er ingen faciliteter for lystbåde tilgængelige på Panarea.