Øen Lipari

Øen Lipari

På Lipari er der fem landsbyer, hver med sit eget udvalg af udsøgte butikker og restauranter. Åndeløst smukke strande inviterer til svømning, snorkling og solbadning. Dykning ved de mange spændende lokationer omkring Lipari er også fascinerende – og du kan arrangere guidede ture, der passer til alle færdighedsniveauer.

Sejlads i farvandet ved Lipari er fremragende, og du kan beundre de imponerende bjerge, den betagende kystlinje og de smukke strande, mens den lune vind bærer dig mod din næste destination. 

Liggemuligheder

Mooringbøjer er ikke tilgængelige. Den største havn ved de Lipariske øer er Porto Lipari, på øens østside. Her kan du finde kajplads ved marinaerne, samt andre bekvemmeligheder for sejlere og lystbåde. Den bedste ankerplads er ud for øens vest og sydvest side – mellem Le Formiche og Punta La Grotticelle.

Kajplads for dinghy er tilgængelig.

Highlights

På nordsiden af hovedhavnen findes Monte Rosa, hvor der er en udsøgt strand med hvidt sand og pimpsten. Snorkling er fantastisk ved ankerpladsen mellem Le Formiche og Punta La Grotticelle. En kort gåtur bringer dig til de fascinerende romerske ruiner nær klostret over Sotto Monastero. Fascinerende er også et besøg til Det Arkæologiske Museum, med dens mange udstillinger og genstande, der giver et fremragende indblik i øernes rige historie.

En tur til St. Bartholomew Katedralen og slottet Piazza Mazzini, er ligeledes meget interessant. Der er mere end 600 termiske vandhuller på øen, samt et utal af gode vandrestier i bjergene. Dykning og snorkling er fremragende i området ved Lipari.

Faciliteter

Brændstof og vand er tilgængeligt ved Porto Lipari.