Øen Ile de Porquerolles

Øen Ile de Porquerolles

Porquerolles er den største af tre øer i gruppen Iles d´Hyéres. Den er ca.7km lang og 3km bred – med fem små bakkekæder. Sydkysten er barsk og klippefuld, men på nordkysten findes en smuk havn og skønne strande.

I 1912 blev øen købt af den belgiske eventyrer og entreprenør François Joseph Fournier, tilsyneladende som en bryllupsgave til hans kone. Han plantede 200 hektar vinmarker, og hans produktion var blandt de første der modtog klassifikationen Côtes de Provence.

I 1971 købte staten 80% af øen – for at beskytte den mod udvikling. Meget af øen er idag en nationalpark – Port-Cros Parc National, samt et naturbevarelsesområde kaldet Conservatoire botanique national méditerranéen de Porquerolles.

Så snart du ankommer til øens maleriske havn, bag sejlbådene, kan du skimte landsbyens huse, omgivet af frodig grøn vegatation. På havnen kan du ligeledes leje cykler eller besøge turistkontoret. I landsbyen, med det store torv og en smuk kirke, kan du gå på opdagelse i butikkerne eller slappe af i en af de mange cafeer og restauranter – hvor du selvfølgelig kan spise undendørs.