Øen Caprera

Øen Caprera

Grønne pletter med vilde bær og enebærbuske, klynger sig til bakkerne – og tilføjer en velkommen kontrast til sceneriet. Den forrevne klippekyst er utvivlsomt en af de kønneste i hele Italien.

Ud over resortet ved Garibaldi Bay, er Caprera næsten fri for tegn på menneskelig civilisation. Her findes også nogle få bungalows, en butik eller to - men det er tydeligt, at her er den naturlige skønhed vigtigere end turisme. Faktisk er her i højsæsonen fastsat et maksimum for hvor mange biler der må køre på øens veje. Flokke af store måger, skarv og enlige vandrefalke hersker i luftrummet, og i den 25 kvadratkilometer store ø´s indland, rejser imponerende Monte Tejalone sig 212 meter over havoverfladen. På grund af de stabile og ofte stærke vinde, der ledes hertil fra Bonifacio-Strædet, er sejlads i farvandet ved Caprera noget af det bedste i Middelhavet (og det er også derfor den hårdeste sejladsskole i Italien, The Sailing Centre of Caprera, er baseret på øens sydvest side). Udsøgte strande, vige og bugter findes overalt, og er med til at gøre Caprera til et ægte sejlerparadis.   

Ps - Husk at besøge Garibaldi museet, hjem for en italiensk helt fra 1900-tallet.

Liggemuligheder

Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. Blandt de allerbedste ankerpladser er den fjordlignende Cala Coticcio, og Cala Portese på øens sydøst side.

Kajplads til dinghy er ikke tilgængeligt, men det er nemt at tage den op på land i en af de mange vige, når du tager på landudflugter.

Highlights

Et besøg ved Garibaldi Museet er helt sikkert et af højdepunkterne ved sejlads ved Caprera. Vandring i bakkerne langs de smukke strande er en fornøjelse, og hvis man er interesseret i en længere gåtur, er der mulighed for at begive sig ud på dæmningen der forbinder Caprera med Maddalena – en unik oplevelse, der nærmest føles som at gå på havet. Caprera er også et af de bedste dykkersteder i Italien – ligesom svømning og snorkling også er formidabelt. Dykkerudflugter er nemme at arrangere og kan tage dig med til de mange romerske skibsvrag, koraller og undervandsliv, der findes på områdets granitbund.

Faciliteter

Ingen faciliteter for lystbåde er tilgængelige.