Nieuwpoort

Nieuwpoort

Nieuwpoort er en livlig og kosmopolitisk by ved havet, populær for familier og med en 2 km lang promenade. Der er 2 dele af Nieuwpoort beliggende ved floden Ijzer, 3 km fra Den Engelske Kanal. Nieuwpoort Bad ligger ved floden mens Nieuwpoort Stad ligger et lille stykke længere væk fra kysten. Byen har også en fiskerihavn.

Der er 6 kanaler, som reguleres af mange sluser og forbinder Ijzer-floden. Disse ligger lidt nord for Grote Markt i nærheden af Ijzerbroen. En kanal på ca. 2 km går mellem marinaen og havet og her er der en promenade, som er meget populær blandt cyklister og spadsere-folket.

Kæmpe(statue)n Jan Turpin II stammer fra 1963 og er med sine 10.60m den største kæmpe I Europa. Prince Mauritspark på mere end 10 ha er udviklet af 18 haver som er forbundet med spadserestier. Børnenes gård “De Lenspolder”, Elf Juliwijk i Nieuwpoort tilbyder muligheden for at se og fodre mange forskellige dyr. Besøg Albert I monumentet og fiskernes monument som ærer de fiskere, som døde under 2 verdenskrig og senere.

Det overdækkede fiskemarked med daglige auktioner over fangsten (mandag, onsdag og fredag er de bedste dage at besøge markedet).  Grote Markt, Onze-Lieve-Vroukerk er også et besøg værd - her er der i sommerperioden koncert hver onsdag og fredag aften. Der afholder Flanders Regatta hvert år i slutningen af juni/begyndelsen af juli.  Floden Ijzer er den eneste belgiske flod som løber direkte i Nordsøen. Der er offentlig swimmimgpool, men de dejlige sandstrande ved havet er bedre.

Flanderns nationaldag er d. 11/07 og den belgiske nationaldag d. 21/07 (disse datoer er slusernes åbningstider som om søndagen). NB! Medbring en mobil telefon da det er nødvendig at ringe til nogle af broerne og sluserne for at få dem åbner. Broer og sluser mellem Nieuwpoort og Brygge er lukkede om søndagen før 1. maj og efter 30. september.

Ønsker du at fiske skal du søge en tilladelse på postkontoret. Der er 2 typer fiskelicens afhængig af om du vil fiske fra bredden eller båden. Det er væsentlig dyrere at fiske fra båden end bredden.

”Restaurant Cosmopolite” er på listen over Belgiens bedste restauranter i ”Belgian restaurant guide”. Find den på Albert I laan, 101- atmosfæren er chick og specialiteterne er fisk og skaldyr fra det franske køkken. Der er åbent hver dag til frokost og aften (tlf. 058 23 33 66.).

Der er flere supermarkeder og mange andre forretninger i byen. Le Boats base ligger ca. 2 km fra byens centrum med dens restauranter og barer og supermarkeder og de andre forretninger.