Nevers

Nevers

I den romerske by Nevers finder du Cathedral of Saint Cyricus and Saint Julitta of Nevers, som skiller sig ud med sine bygningsdele lavet i to forskellige stilarter – én i romansk byggestil og én i gotisk byggestil. Besøg derudover den gamle bydel i Nevers, og oplev de mange monumenter i gadebilledet, som vidner om byens historie.

Byen har et offentligt friluftsbad ved havnen. Friluftsbadet er typisk åbent i de tre sommermåneder. Derudover er der badestranden Nevers Plage på Loires flodbred.

I en god cykelturs afstand fra Nevers ligger landsbyen Apremont-sur-Allier, som er med i den løbende konkurrence om titlen som den smukkeste by i Frankrig. Landsbyen ligger ved Pont-Canal Du Guétin.

Nevers byder på utallige caféer og restauranter i den gamle bydel. Her kan du gå til på ca. 10 minutters gang fra lystbådehavnen. Har du brug for at proviantere, finder du et Champion supermarked ca. 1 km fra havnen. I nogle tilfælde er det muligt at få varerne leveret for et mindre beløb. Prøv. evt. at ringe direkte til Champion supermarkedet, for at forhøre dig om mulighederne.

Vær opmærksom på, at de fleste forretninger som regel holder lukket søndag og mandag.

Der er en golfbane i Magny-Cours, ca. 15 km væk.

Tillægning ved Nevers: Man lægger til på pontoner, hvor du finder både vand og el. Herfra er der ca. 10 minutters gang til byens centrum.