Nara Inlet på Hook Island

Nara Inlet på Hook Island

Lokaliseret ved den sydlige ende af Hook Island, er Nara Inlet en fjordlignende bugt, omringet på begge sider af skønne frodige grønne skråninger der nærmest vokser sammen med det klare turkisblå vand og de flotte rev i bugten. Sejl til enden af denne naturskønne og afsondrede bugt, hvor du vil finde den bedste ankerplads, hvorfra du kan tage på en landtur og udforske den fascinerende natur.

Et besøg til Nara Inlet vil ikke være komplet uden en tur gennem bushen til aboriginal-hulerne og det skønne vandfald. I det stejle skovdækkede bakker der omringer vigen, findes huler hvor man kan finde levn efter aboriginal-befolkningen, der levede i området for hele 8000 år siden. Markeret med bunker af muslingeskaller og dekoreret med indviklede tegninger og malerier, er disse små stykker oldtidshistorie helt sikkert et stop værd - før man bevæger sig videre mod det spektakulære vandfald og klippesøerne. De indtagende søer er fyldt med rent regnvand og det kølige styrtbad fra vandfaldet forsyner besøgende sejlere med velkomme varmelindring, og er desuden en fantastisk fotomulighed – så hav dit kamera klart.

Hvis du har mod på at bevæge dig lidt længere fra områdets mest trådte stier, vil du finde det fantastiske Hook Underwater Observatory, hvor man kan prøve at komme tre meter ned under havets overflade og beundre det imponerende undervandsliv, farverige fisk og koraller, i deres egne uberørte omgivelser. Lige før daggry kan du tage tilbage til din sejlbåd, og nyde udsigten udover den eksotiske bugt og de sidste varme solstråler – mens du slapper af med en iskold drink.

Liggemuligheder

  • Den bedste beskyttelse og ankerplads findes i vigens bund.

Highlights

  • Det er helt sikkert umagen værd at begive sig ud på vandreturen til Aboriginal-hulerne og deres ældgamle malerier, samt vandfaldene i nærheden.

Faciliteter

  • Nara Inlet byder ikke på faciliteter for lystbåde.