Napoli

Napoli

Napoli -Den nærliggende arkæologiske udgravning ved Pompeji, en romersk by der blev dækket af aske efter vulkanen Vesuv gik i udbrud i 79.A.D., afslører hvordan livet var i Italien for næsten 2000 år siden. Det er både fascinerende og belærende at udforske den udgravede by og beundre de mange oldtidsgenstande, der udstilles her.

Napolis Arkæologiske Museum har en af verdens bedste udstillinger af romerske og græske smykker, kunst, hverdagsgenstande, mange af dem fra Pompeji. En gåtur i de smalle gader i Spaccanapoli-distriktet, hvor spændende butikker, cafeer og restauranter findes overalt, er en hyggelig måde at bruge en eftermiddag eller aften.

Napoli har en berømt og dramatisk fortid, så indhyllet i historie, at det er nærliggende at tænke på et besøg som en rejse ind i fortiden, hvilket det selvfølgelig også kan siges at være. De smalle gader levner ikke plads for moderne køretøjer, da de blev konstrueret i en tid, hvor hestevogne var det foretrukne køretøj. I romerske tider var Napoli Bugten kendt for sit behagelige klima og en populær turistdestination, hvor mange rige romere valgte at bygge prægtige villaer.

Det moderne Napoli er dog et tidssvarende sted, der lader til at eksistere i en betagende nærhed med sin fortid. Via Toledo er en moderne bydel, hvor du kan nyde glæderne ved bylivet – og er et af byens primære forretningsdistrikter. Den offentlige plads Piazza del Plebiscito ligger nær byens hjerte, og her finder man f.eks. kuppelkirken San Francesco di Paola og det royale palads Palazzo Reale. Det er en stor og mindeværdig oplevelse at gå blandt disse imponerende arkitektoniske vidundere.