Moturoa Island

Moturoa Island

Husk at det er muligt at tage en afstikker til nærliggende Roberton Island, hvor man sagtens kan bruge en enkelt dag. Dette er stedet hvor James Cook først landede i 1769, på sin historiske rejse til det sydlige Stillehav. Øen er lille, mindre end en mil lang, og er en del af marinereservatet. Dens største attraktion er de to laguner, der næsten deler øen i tre dele – inde i lagunerne findes formidabel snorkling, og på kysten er der, udover en betagende strand, en vandresti der fører til et naturskønt udsigtspunkt, med udsigt over bugten.

Liggemuligheder

Mooringbøjer er ikke tilgængelige. Der er fire populære bugter på Moturua Island: Otupoho, Waipao, Mangahawea og Waiwhapuku. En af de bedste er Waipao Bay på øens sydlige ende. Den lille Pipi Bay på sydøst siden af øen er ekstremt velbeskyttet.
Kajplads til dinghy er ikke tilgængelig.

Highlights

Snorklingen og fiskeriet er formidabelt ud for de to øer nær Waipao Bay. Svømning ved de smukke hvidsandede strande er en behagelig måde at bruge en eftermiddag, især efter en vandretur ad den snørklede sti der går omkring øen, og ofte går ved siden af stejle bakker ud til havet.

Faciliteter

Bortskaffelse af affald er tilgængeligt i sommermånederne, ved affaldsprammen, der ligger for anker ud for øens sydvestlige hjørne. Der er ikke andre faciliteter tilgængelige for lystbåde.