Montargis

Montargis

Montargis er den næststørste by i regionen og kendt som ”Venise du Gatinais”, fordi her er et utallig af kanaler, som går på kryds og tværs i byen. Mange af husene har direkte udsigt til kanalerne og er smukt dekorerede med blomster på balkonerne.

Montargis huser mange berømte restauranter og en masse gourmet-specialiteter (bl.a. praliné-chokolader, safran og Gâtinais-honning). Der er som regel markedsdag onsdage og lørdage i den overdækkede markedshal.

Der er over hundrede broer og stier, hvorfra man kan beundre byens arkitektur. Tag en slentretur i de mange gågader, besøg kirken Paroisse Sainte Madeleine, Château Royal og Hotel Durzy. Eller hvad med en tur ud og se det gamle kloster Ursulines, rådhuset eller Girodet-museet og Gatinais museet, som kan fremvise mange lokale Gallo-romanske levn.

Supermarkederne ligger ca. 2,5 km fra kanalen – og i byen finder man et stort udvalg af forretninger. Den unikt beliggende havn finder du i hjertet af denne middelalderby. Her er 12 liggepladser samt adgang til vand og el.