Landsbyen Ekincik Limani

Landsbyen Ekincik Limani

Befolkningen i Ekincik Limani har et velfortjent rygte for at være gæstfrie og venlige – og du kommer hurtigt til at føle dig hjemme her. Som du sidder i cockpittet eller går langs stranden fylder duften af nåletræer luften – og de mange flotte havfuglearter i området, er med til at gøre dette til et perfekt eksempel på de skønne middelhavsomgivelser.

I nærheden snor Dalyan River sig mod indlandet til landsbyen Dalyan, og et af Tyrkiets vigtigste arkæologiske steder – ruinerne ved Kaunos. Floden er lavvandet – så du kan ikke sejle din lystbåd op til attraktionerne, men lokale både er næsten altid tilgængelige for den korte tur.

Liggemuligheder

Mooringbøjer er ikke tilgængelige - dette er en sikker ankerplads, i al slags vejr.

Kajplads til dinghy er tilgængeligt.

Highlights

En tur op ad floden til landsbyen Dalyan og Kaunos-ruinerne, tager dig tilbage i tiden - og der er rigeligt at lave og se i ruinerne og den hyggelige by, samt ved de berømte varme kilder og sjove tyrkiske mudderbade der også findes her - så man bør afsætte en hel dag til udflugten. Dalyan River løber langs den ældgamle grænse mellem Lycien og Karien, to antikke nationer, der spillede en stor rolle i middelhavsregionens tidlige historie. Arkæologiske fortegnelser indikerer at den originale by Kaunos blev grundlagt for mere end 5000år siden – og den er dermed en af de ældste på kloden. Havniveauet var betydeligt højere dengang, og Kaunos lagde praktisk talt ved vandkanten. Det var en vigtig havn i mange århundreder og ruinerne afslører en kosmopolitisk blanding af kulturer.

Landsbyen Dalyan er hyggelig og fuld af stemning, og byder på spændende restauranter og butikker.