Kythnos

Kythnos

De brunlige bakker strækker sig over 300m i højden. Langs kysten findes talrige vige og bugter, nogle af dem fantastisk smukke med nærliggende sandstrande. At udforske forsænkede kystlinjer ombord på jeres egen majestætiske sejl yacht er et af højdepunkterne i Kythnos sejladsen omkring. Atmosfæren i havnebyerne og de indre landsbyer er afslappet, langt væk fra travlheden der findes på de øer, der er velbesøgte turistmål. Charmen ved Kythnos er netop det - de rolige, traditionelle græske landsbyer, de intime taverner, gæstfriheden fra et varmt og indbydende folkefærd. Bådferie i Kythnos farvandene er en rejse i sindsro, hvor livets tempo er tilpas og den afdæmpede skønhed er uforglemmelig.

Liggepladser

Ingen ankerpladser til overnatning, men mange gode steder til badestop, frokostpause og udforskning af øen. De to vigtigste havne er Merichas , beliggende i en beskyttet bugt omkring midtvejs ned vestkysten af øen hvor færgerne sejler til og Loutra på den nordøstlige side af øen. Loutra er omtrent så godt beskyttet en havn kan være i de vestlige Kyklader. Kythnos kysten har mange flotte vige og bugter, mange af dem er virkeligt smukke og afsides. Bare et par mil nord for Merichas ligger to bugte (Sandbar bugt og Episkopi bugt) med maleriske ankerpladser og strande. Syd for Loutra, ca midt på kysten i den østlige del af Kythnos, liggerer Stefanos bugt som har en pragtfuld sandstrand.
Jolle pladser er tilgængelig.

Forslag til aktiviteter

At leje en bil eller scooter er en fantastisk måde at udforske de snoede veje og de søvnige traditionelle landsbyer Kythnos. Særligt charmerende er Dryopida (den tidligere hovedstad) og Kythnos by (Chora). Begge er maleriske med de hvidkalkede huse og deres farverige dør- og vinduesrammer. Dryopida ligger i en lille, frodig dal og byens centrum er lukket for biltrafik, hvilket gør det til et vidunderligt sted at udforske til fods. Selv om det lejlighedsvis er lukket for offentligheden, hvis man er heldig og finder det åbent, er den næsten mile-lange Katafiki Hule med de underjordiske søer, et must-see. Mens du er i Kythnos byen, så besøg det lille, men yderst interessante, byzantinske museum. Der er butikker, taverner, caféer og restauranter på de smalle gader og omkring torvene i begge landsbyer. I Kythnos by kan du se de allestedsnærværende græske vindmøller, nogle gamle ruiner, og adskillige æsler, som mange lokale beboere bruger til at transportere varer. Panagia Kanal klosteret som ligger på en klippe nær den lille kystby Kanala er interessant og smukog byder på nogle fantastiske vægmalerier og en fantastisk udsigt.

Faciliteter

Havnepladser, brændstof, vand, og internetadgang er til rådighed. Bus service er tilgængelig. Bil- og scooterudlejning findes i Merichas.