Kythira

Kythira

Kythira er en græsk ø på størrelse med Langeland og ligger syd for den store halvø Peloponnes. Øen har en helt speciel plads i den græske mytologi, da den menes at være fødested for guden Afrodite.

Øen har et meget varieret landskab og et fantastisk natursceneri. Der er mange klipper på øen og især vestkysten er meget klippefyldt, men øen består også af åbne landskaber, hvor frodige pletter stikker op. Her er huler du kan udforske, små vandfald du kan bade ved og rigtig mange smukke strande med det fineste hvide sand.

Kythira er ikke et kendt turistmål, så du vil opleve en rigtig autentisk græsk charme, hvor turismen endnu ikke har haft særlig meget indflydelse. Øens hovedstad Chora har ca. 300 indbyggere og ligger højt oppe på øen, så du vil kunne opleve en flot udsigt ud over øen og havet derfra. En anden by Potamos er en by med et stort udvalg af butikker (små græske butikker) og her vil du opleve en rigtig hyggelig græsk stemning.

Liggepladser

Marinaen ligger i Kapsali på den sydlige del af øen, hvor der er plads til 15 turist sejlbåde.

Forslag til aktiviteter

Der er mange afmærkede vandreture på Kythira, som går igennem et smukt landskab. Der er skilte rundt på ruterne, så du kan læse om de seværdigheder du passerer på turen. Det er også fint beskrevet, hvor lang tid du skal regne med vandreturen tager, samt hvor mange km lang en rute er.

Diakofti er en af de smukkeste strande på øen med krystalklart vand og fint kridhvidt strand.

Tag på opdagelse i byen Chora og se den flotte slotsruin. Slottet blev bygget i det 15.århundrede og rummer en interessant historie. I Chora er der mange hyggelige gader, hvor blomster alle vegne snor sig op ad bymurene, hvilket skaber en hyggelig atmosfære.

Faciliteter

Barer, restauranter, butikker, apotek, indkøb, vand og brændstof.