Kastos Ø

Kastos Ø

Øen har to ankerpladser – den bedste findes i en bugt halvvejs oppe ad østkysten, ud for øens eneste landsby, den billedskønne Kastos By. Kun 50 mennesker er fastboende på Kastos, men om sommeren kan indbyggertallet stige til omkring 500 - i Kastos By finder du også adskillige gode taverner.

I modsætning til bjergrige Atokos, sejler man ved Kastos langs en lang, lavtliggende kyst – smuk på grund af de store olivenlunde der ligger som et behageligt mørkegrønt tæppe hen over øen. Kastos er med dens mange skønne strande og den billedskønne Kastos By, en juvel i Echinades-øgruppen. På Kastos kan du nyde den dybe ro og afslappede stemning på en ø, hvor det føles som om tiden står stille.

Liggemuligheder

Mooringsbøjer er ikke tilgængelige.  De bedste ankermuligheder ved Kastos, findes ved Kastos By, halvvejs oppe ad østkysten.

Fortøjning af gummibåd er ikke tilgængeligt på Kastos.

Highlights

Landsbyen Kastos klatrer op ad de lave bakker og kurver sig omkring den lille bugt. Gå på opdagelse i byens smalle stræder, tag en vandretur på en af øens maleriske stier, svøm ved de flotte strande - eller besøg øens restaurerede mølle og de ældgamle ruiner ved ruiner ved Vigla. Afslut dagen med et besøg på en hyggelig taverne, hvor udsigten til de omkringliggende øer ofte er formidabel.

Faciliteter

Kastos har ingen faciliteter for lystbåde.