Josselin

Josselin

Josselin er et godt tillægningssted med picnic-område og legeplads.

Borgen, som har været ødelagt gang på gang og genopbygget lige så mange, er måske den smukkeste i hele Bretagne. Fremfor alt viser den to helt forskellige stilarter afhængig af på hvilken side man står.
Set fra kanalen er det en imposant middelalderborg, stærkt bevogtet og domineret af dens store runde tårne. Fra terrassen præsenterer den nyeste facade et sandt kniplingsværk i sten, som er en kæmpe kontrast til resten af facaden og bygningen. Men Josselin er mere end en borg. Man skal tage sig tid til at slentre i de smalle gader og beundre de gamle huse omkring centrum – bl.a. middelalderkvarteret St. Croix.

Her er marked lørdag formiddag. Man kan leje kanoer, spille minigolf, ride på heste og mulighed for gode vandreture. Her er mange barer, restauranter og gode butikker. Prøv f.eks. de lokale specialiteter såsom crepes med cider og den hyggelige atmosfære i Creperie-Grill La Sarrazine.

Der er forskellige muligheder for tillægning: en lille pontonbro før slusen, en lang pontonbro samt et godt sted ved foden af den imponerende borg Rohan.