Ile de Port Cros

Ile de Port Cros

Ile de Port Cros er mindre end Porquerolles, uberørt og komplet fri for biler og cykler – og dermed fuldstændig trafik-fri. Det er også en af Frankrigs ældste national-parker, og besøgende sejlere har rig mulighed for at fordybe sig i dens uberørte vidundere.

Fordi store dele af øen er nationalpark, er det forbudt at campere, tænde bål, og de fleste steder er det heller ikke tilladt at ryge – men det betyder også at der ikke findes skæmmende byggeri udenfor landsbyerne, kun imponerende natur med nåleskove, hvidsandede strande og klart turkisblåt vand.

Vandet omkring Port Cros er en marine-reservat, og det er forbudt at fiske langs det meste af kysten (inklusiv harpunfiskeri). Det er også forbudt at kaste anker omkring Ile Port Cros – undtagen ved havnen Port Cros og i bugten Port Man. Port Man findes ved øens østlige ende, og kan være barsk ved vind fra nordøst. Da al trafik er forbudt, tilbyder øen 35km flotte vandrestier, blandt sub-tropisk vegetation og cikadernes sang. En kort gåtur fra havnen tager dig til øens vest-side, hvor vandet er endnu klarere end ved Ile de Porquerolles. Ile de Port Cros er den højeste af Hyéres-øerne – hvis du klatrer til øens højeste punkt, Mont de Vinaigre, vil du se de bjergtagende udsigter ud over hele øgruppen. 

Snorkling og dykning er formidabelt rundt om øen – idet marine-reservatet strækker sig 600meter ud fra kysten, hele vejen rundt.