Herceg Novi

Herceg Novi

Herceg Novi er kendt for at have det klareste vand i hele Adriaterhavet, og er derfor en vældigt populær destination for sejlere af enhver slags. Hvis du tager et smut forbi dette område, bør du ikke misse muligheden for en svømmetur i Den Blå Grotte. Vandet i grotten bliver lyst op af solen på en helt særlig måde, hvorpå vandet nærmest fremstår turkisblåt.

Tag båden en tur rundt om øen Mamula, hvor du også finder Mamula-fæstningen. Ved første åsyn kan den tidligere koncentrationslejr synes uvelkommende og måske endda en anelse frygtindgydende, men tag ikke fejl: den gamle fæstning og koncentrationslejr er et spændende billede på en svunden tid. I dag er bebyggelsen lavet om til et luksusresort, men den velbevarede bebyggelse, og den smukke natur som omkranser den, er absolut et besøg værd!

Herceg Novi’s er oprindeligt bygget som en gammel havneby, hvilket også er stærkt repræsenteret i byens arkitektur. Byen også hjemsted for en lang række seafood-restauranter, som vil servere dig deres version af dagens fisk. Bybilledet er i høj grad præget af de karakterfulde mimosatræer, lavendel og et utal af trapper i Stari Grad (bymidten); den Nobelprisvindende forfatter Ivo Andric har efter sigende engang beskrevet den lille havneby som grøn, solrig og fuld af trapper.