Havnen Basseterre (St. Kitts)

Havnen Basseterre (St. Kitts)

Basseterre, der er hovedstaden på St. Kitts, byder på et unikt og interessant mix af det nye og det gamle, det smarte og det afslappede. Byen og landet har en rig historie, der bl.a. kommer til udtryk i byens attraktive og maleriske gader, stille plazaer og de farverigt malede klapper på mange af bygningerne. Et museum, et fort, adskillige butikker og restauranter, samt gode marinafaciliteter, gør Basseterre populær blandt sejlere.

Det kan også anbefales at udforske St. Kitts i en lejet bil eller taxi. Når man kommer forbi de gamle sukkerrørsplantager, er bjergene og regnskoven utroligt spændende og man bør deltage i en guidet udflugt.

Liggemuligheder

Mooringbøjer er ikke tilgængelige. Ved vind fra nord og øst er havnen beskyttet, mens sydøstlige vinde kan gøre det ukomfortabelt. De bedste ankerpladser er enten ud for Deep Water Port, nær kystvagtstationen, eller ud for marinaen ved Port Zante.  De fleste sejlere vælger at forankre ved marinaen, der er sikker, komfortabel og velholdt. Her sørger en havvæg også for at du vil få en rolig nat.

Highlights

Udover butikkerne og restauranterne i den gamle by og ved Port Zante, byder Basseterre også på et lille museum og et casino. Fortet ved Brimstone Hill er fascinerende. Vandrestier leder op til den mere end 1100meter høje top af Mt. Liamuiga, gennem en regnskov der beboes af afrikanske marekatte, tropiske fugle og tusindvis af forskellige tropiske plantearter.  Øens vulkanske oprindelse er tydelig når man betragter de mange kratere, hvoraf mange er blevet til smukke ferskvandssøer. Overalt på øen er offentligt tilgængelige historiske herregårde og plantager, samt et velfungerende netværk af veje, du kan bruge til vandring, cykling og udforskning i bil. En lejet bil er den bedste måde at opleve øens gemte juveler.

Faciliteter

Brændstof, vand, is, badefaciliteter, bortskaffelse af affald, provision og vasketøjsfaciliteter, propan, internetadgang, taxier, samt udlejning af biler og cykler, er tilgængelige på St. Kitts.