Gozo

Gozo

På Gozo kan man se smukke saltbassiner – især i nærheden af byen Masalforn, hvor store arealer anvendes til dette traditionelle maltesiske håndværk. I blæsevejr vil havet fylde bassinerne, hvorefter vandet fordamper og efterlader fint havsalt i bassinernes bund.

Du bør også besøge Azur-vinduet i Dwejra-bugten. Vinduet er en fascinerende naturskabt buet stenformation, der er en del af en underskøn kyststrækning. Dog er klippen ved at kollapse, så det er med at skynde sig – og husk at det er blevet forbudt at gå ud på selve buen – pga. faren for sammenstyrtning – i godt vejr er det en stor oplevelse at sejle forbi og se vinduet fra havsiden.

Det Blå Hul er endnu en oplagt udflugtsmulighed ved Gozo. Det blå hul er et hul øens klippeunderlag, der er fyldt op af klart blåt vand. Du kan sagtens se stedet på afstand, men det er tillokkende at klatre helt ned og plaske lidt i vandet. Det Blå Hul er desuden et af Europas bedste dykkersteder.

Indlandssøen er, som navnet antyder, en sø der via en smal tunnel er forbundet med Middelhavet – et flot syn og helt sikkert et besøg værd.