Gent

Gent

Gent er en historisk by. Gennem middelalderen var Gent faktisk en af de rigeste og mest magtfulde byer i Europa – og blev betragtet som den andenstørste by nord for alperne, lige efter Paris. Efterladenskaberne efter den rige fortid kan især ses, når man betragter kirkernes og klostrenes imponerende arkitektur.

Hele bymidten er restaureret med respekt for fortiden – og man kan stadig opleve den middelalderlige atmosfære. At bymidte er blevet gjort fuldstændig bilfrit, gør det endnu skønnere at vandre rundt her – og Gent vil være et betagende stop for alle besøgende.

Attraktioner.

1. Gåture i byen – en arkitektonisk fest.
At gå gennem byen Gent er som at gå gennem et historisk maleri, med arkitektoniske mesterstykker som f.eks. slotte, katedraler, kirker og gamle købmandshuse. Glem ikke at nyde husene set fra oven – eksempelvis fra Belfry-tårnet eller den smukke St. Bavo Katedral.

2. Opdag hvorfor Gents indbyggere kaldes “reb-bærere.”
Gent er en rigtig rebel-by. Folk fra Gent kaldes reb-bærer, fordi de i 1539 gjorde oprør mod den romerske kejser, og den spanske konge Charles V. Charles vandt og ydmygede Gents indbyggere ved at lade dem gå rundt i byen, kun i undertøj og med reb omkring halsen. Hvis du går i området omkring Prinzenhof, kan du se den berømte statue, der er et minde om denne ydmygelse. Der findes også mange barer og restauranter, der er opkaldt efter dette.

3. Grevernes Slot (Gravensteen)
Middelalderslottet er placeret i midten af byen! Det er et fantastisk sted med udsigt fra tårnet. Børn elsker dette sted, men pas på, når I besøger tortur-museet – det er ikke for folk med svage nerver. 

4. Klein Begijnhof.
Klein Begijnhof er et lille, smukt historisk kvarter. Vægge omgiver husene og kirken, og lukker larmen fra byen ude. Kvarteret findes lige udenfor det historiske by-midte – og derfor vil du heller ikke møde mange turister.

5. Unikke og autentiske butikker.
På hvert gadehjørne vil du finde en interessant butik – med både nyt og gammelt.