Fontenoy-le-Château

Fontenoy-le-Château

Fontenoy-le-Château er en mindre by, hvor tiden synes at have stået stille. Her ligger et museum for broderi, som tidligere har været en vigtig industri i området. Den brostensbelagte by er også kendt som forfatternes by, da den har været bosted for mange kendte franske forfattere og digtere, hvilket man også finder vidnesbyrd på rundt i byen.

Der er typisk et mindre marked i landsbyen tirsdag formiddag. Det bedste sted for en drink er den populære bar L'Arlequin, der ligger midt i byen ca. 5 minutters gang fra basen. Her er fuld af lokal atmosfære og som regelt åbent hver dag. Alternativt kan man besøge Arpero for en aperitif og/eller en snack. Baren ligger i et stort træhus omgivet af en stor park med legemuligheder for børn. Det anbefales at bestille bord, hvis man vil spise der.

La Scie Goguette er også et besøg værd. Restauranten ligger 3 km fra havnen, og det er klogt at ringe forinden. Hvis man ønsker transport, vil ejeren i nogle tilfælde hente og bringe dig tilbage gratis. Ejeren siger også, at man kan få mad ud af huset, hvis man fortøjer ved sluse 36, 37, 38, 39 eller 40.

I byen er der intet rigtigt supermarked, kun en større købmandsforretning, hvor man kan købe de basale fornødenheder. Forretningen ligger midt i byen ca. 5 minutters gang fra basen.