Edinburgh

Edinburgh

Edinburgh er en levende og energisk kulturby – og dette er ikke tomme ord. Selvom Edinburgh har en dragende og dramatisk historie, og arkitekturen i flere af byens nabolag leder tankerne tilbage til fortællingerne om Harry Potter, så lever Skotlands hovedstad ikke i fortiden. Tværtimod går fortiden, nutiden og fremtiden op i en højere enhed, når man er på besøg i Edinburgh – og måske især når man slentrer ned ad den imponerende historiske hovedgade The Royal Mile i Old Town.

The Royal Mile starter ved byens legendariske vartegn, Edinburgh Castle. På pladsen foran borgen kan man hvert år opleve det berømte Military Tattoo, som er det absolutte højdepunkt i løbet af folkefestivalen Edinburgh Festival. Fra Edinburgh Castle løber The Royal Mile ned gennem Old Town som rygraden i et fiskeskelet, hvorfra der udstikker en masse sidegyder kaldet ”closes”. Disse closes ligger stadig den dag i dag præcis som de gjorde helt tilbage i middelalderen.  Du bør unde dig selv at gå på opdagelse i disse kringlede kroge af byen, hvor du kan finde både genveje, hyggelige baggårde og indbydende caféer. Er du interesseret i at høre mere om byens historie og disse closes, kan vi især anbefale en rundvisning i Mary King’s Close, som på grund af nybyggeri gennem tiderne i dag ligger begravet under gadeniveau.

Et besøg på det nye skotske nationalmuseum, der kan findes på en sidegade til The Royal Mile i Old Town, er også et absolut must. Her opføres bl.a. Skotlands historiske og geologiske udvikling – og udstillingerne er absolut topmoderne og en stor oplevelse for både børn og voksne. The Royal Mile byder også på mange andre attraktioner, spændende butikker og et væld af imponerende og interessante arkitektoniske mesterværker.

Edinburghs mange spændende oplevelser gør selvfølgelig enhver flodbådssejler både sulten og tørstig – og heldigvis er der i Old Town er rigt udvalg af pubber, hvor man både kan få en kold øl, en dram whisky og et godt måltid.

Hvis du efter at have forkælet dig selv inde i byen har lyst til en frisk gåtur, ligger bakken Arthur’s Seat som en fantastisk udfordring og tårner over byen. Fra toppen er du sikret den absolut bedste udsigt ud over Edinburgh og omegn.