Dôle

Dôle

Havnen i Dôle ligger i en meget malerisk del af den gamle by, direkte nedenfor den fantastiske katedral og mindre end 100 meter fra det gamle bykvarter. Denne del af Dôle udgøres af smalle brostensbelagte gader, meget gamle huse og nogle spændende butikker. Det er gratis at ligge her for den første nat og alle faciliteter forefindes.  

Besøg huset hvor Louis Pasteur blev født, de mange kirker og klostre, kunstmuseet og det overdækkede marked.

Om sommeren er her typisk adskillige festivaler, koncerter og andre aktiviteter. Her er som regel marked flere dage om ugen, og der er en offentlig swimmingpool i den moderne del af byen og Isis Aquapark med alle former for sjov og aktiviteter på vandet. Golfbanen ligger ved Parsey, ca. 5 km fra Dole.

Byen er selvfølgelig kendt som Pasteurs fødeby. Du finder eksempelvis Pasteur museet på 43 rue Louis Pasteur, som fint illustrerer den bemærkelsesværdige mands mangesidede liv – hans oprindelse, familieliv og hans videnskabelige bedrifter. Her er en samling af hans personlige ting, hans bøger og endda nogle af de kulturer, som han dyrkede og som ledte til hans opdagelser.

Supermarkedet ligger ca. 2,5 km fra havnen, men der er slagtere, bager og købmænd tæt ved. Læg til i lystbådehavnen som administreres af Nicols.