Dinan

Dinan

Dinan er kendt for at være en af de maleriske byer, som kendetegner Bretagne-området. Den gamle bydel i Dinan udgøres af et netværk af smalle brostensbelagte gader og huse fra Middelalderen. Her finder du gode restauranter ved værftet, som også lægger op til en smuk spadseretur langs floden Rance. Der er mange hyggelige barer og caféer i den gamle bydel og omkring havnen.

Besøg byens klokketårn fra det 15. århundrede. Basilikaen St-Sauveur er en pudsig blanding af stilarter med den romanske veranda til den flamboyante, gotiske facade og sidekapellerne i renæssancestil.

Torsdag formiddag er der marked, hvor der kan købes brød og lokale grøntsager - og endda også både levende grise og kyllinger.

Besøg Chateau-museet for Dinan på Rue du Château, som har en fin samling, som beskriver byens historie. Musée du Rail, jernbanemuseet, ligger i den venstre fløj af banegården, og her udstilles modeller af tog og jernbanenet i mindre skalaer, samt en rekonstruktion af en signalboks fra 1889, videos og en forretning. Åbent om eftermiddagen.

Nyd byens specialitet Gavottes. Gavottes er pandekager med et sødt fyld og denne lækre spise nærmest smelter på tungen! Forretningen med Gavottes ligger lige ved siden af turistkontoret, og det er muligt at besøge bageriet ikke langt fra Dinan. Gavottes bliver kun fremstillet i Dinan, men eksporteres til fjerne steder.