Diksmuide

Diksmuide

Ijzer tårnet på 85 m blev bygget mellem 1951 og 1965, og sloganet ”no more war” står skrevet på 4 sprog. Oplev markedspladsen med rådhuset og ”Little man in the moon”-statuen samt museet for 1. verdenskrig, hvor man bl.a. kan opleve lugten af sennepsgas. Klokketårnet på pladsen har 30 klokker og er et af flere monumenter på UNESCO's liste.

Svømmehal finder man i de Kupe, Laura Fredericqlaan 15.
Restaurant ”Water en Vuur” lige ved havnen er populær blandt sejlere og her serveres lokale friske produkter. I restaurant ”Sint Jan” på adressen Bloemmolenkaai 1 finder I det klassiske belgiske køkken. Der er som hovedregel lukket fredag. Restaurant “t Notarihuys”, Koning Albertstraat, 39, har et autentisk belgisk køkken med årstidens produkter og en traditional atmosfære. Restauranten har typisk lukket lørdag og søndag til frokost og hele mandagen.

Der er som oftest markedsdag mandag formiddag. GB-supermarkedet ligger lige i nærheden af havnen. Det anbefales at lægge til ved Dixmuda (PORTUS DIXMUDA) på venstre hånd, når man ankommer til byen – havnens personale hjælper gerne med at finde en plads. Pris pr nat ca.: €12 , brusebad: €1. (tlf. 0032 (0) 495 329 223). Spørg havnefogeden efter vand og landstrøm.