Decize

Decize

Decize ligger i sammenslutningen af Canal du Nivernais og Canal Lateral á La Loire, og er omgivet af floderne Loire og Aron. Det er en lille og smuk by, som bestemt er et besøg værd.

Der er hele tre gode supermarkeder i nærheden af tillægningsstederne, hvilket gør Decize til et godt sted at proviantere.

Besøg markedet, slotsruinerne og ruinerne af den gamle bys fæstningsanlæg og klokketårnet. Byen er gammel og omtalt af selveste Cæsar i hans bog om Gallerkrigene.

Byens marked afholdes som regel fredag formiddag. Der er desuden et friluftsbad i Decize, og den nærmeste golfbane ligger ca. 30 km væk.

Supermarkedet Intermarché ligger kun 300 meter fra Le Boats base, og har et stort udvalg, en ATM-automat og et møntvaskeri. Der er typisk lukket onsdag og søndag eftermiddag.
Supermarkedet Champion ligger også tæt på Canal du Nivernais. Champion er et pænt stort supermarked med et godt udvalg.

Der er fire forskellige steder at lægge til i Decize: ved Le Boats base, som ligger i udkanten af byen. Alternativt er der også to steder i bymidten – den ene på selve Loire-floden og den anden ved Vieille Loire. Den sidste mulighed er ved Port des Vignots ved Canal du Nivernais, som også er langt fra bymidten, men tæt på nogle supermarkeder.