Curieuse Island

Curieuse Island

Nord for Praslin Island vil du finde Curieuse Island og den naturskønne ankerplads ved Baie Laraie, en vig med god beskyttelse mod nordvestlig vind. Der er flere attraktioner her – inklusiv en skildpaddefarm og et museum. Snorklingen og dykningen er suveræn i disse farvande.

Med smukke palmer og tykke rækker af mangrover, er sejlads ved Curieuse Island et typisk eksempel på den skønhed du vil finde ved Seychellerne. For lang tid siden var øen en koloni for spedalske – i dag er den et paradis for sejlere.

Curieuse Marine National Park

Fra havsiden er bakkerne på Curieuse Island en malerisk blanding af dybrøde og grønne nuancer – resultatet af den rødlige jord og den frodige vegetation. Her er masser af palmer og træerne udvikler dobbelt-kokosnødder, der kan veje helt op til 40 pund - den tungeste frugt i verden.

Snorkling og dykning er spektakulært ved revene – to populære dykkerspots er Coral Garden og Pointe Rouge (husk at dykning er strengt reguleret – og skal foregå sammen med et dykkerfirma).

En sti går fra Baie Laraie henover landet til Anse José og inkluderer en gangbro henover en mangroveskov, der både er ældgammel og betagende smuk. På stranden nær The Doctor’s House, findes et museum der giver et indblik i øens historie som spedalskhedskoloni - og her soler kæmpeskildpadder sig, tilsyneladende uforstyrret af gæsterne fra den nærliggende park.

Liggemuligheder

Mooringbøjer er tilgængelige. Den bedste ankerplads er nordvestlig vind, er i vigen Baie Laraie.

Kajplads til dinghy er ikke tilgængeligt.

Highlights

En kort gåtur henover øen, fra Baie Laraie til Anse José, vil føre dig ud på en gangbro der går henover en smuk mangroveskov. Midt i alt det grønne findes ruinerne af den gamle koloni for spedalske, og nær stranden ved Anse José er The Doctor’s House, hvor øens læge engang boede. Bygget i den kreolske kolonistil, er huset nu et museum, hvor man kan få et indblik i øens historie. På stranden slapper kæmpeskildpadder af i solen – og barbecues er ligeledes populære på stranden , ligesom snorkling, svømning og solbadning også er det. Snorklingen er især god rundt om den lille ø St. Pierre. Sammenlagt gør alle disse attraktioner sejlads i farvandet ved Curieuse til et mindeværdigt og inspirerende eventyr.

Faciliteter

Her er ingen tilgængelige faciliteter for lystbåde.