Cooper Island

Cooper Island

Cooper Island er den femte ø, på den sydlige side af Sir Francis Drake kanalen i British Virgin Islands. Mod vest, forbi Norman Island, er St. John (U.S. Virgin Islands).


Inden turen omkring Cooper Island, kan du benytte muligheden for at bruge en fortøjningsbøje i Manchioneel Bay (Pas på med at optage plads i unødvendigt lang tid og husk at fortøjningsbøjer er efterspurgte: så ankom tidligt). Sørg endelig for at svømme og snorkle i øens uberørte kystvande

Liggemuligheder

At kaste anker i Manchioneel Bay, Cooper Islands hovedhavn, anbefales ikke (havnens holdebund er ikke god). Her er dog mange fortøjningsbøjer, der kan bruges mod betaling – men de er efterspurgte, så ankom tidligt.

Dinghy’er kan fortøjes ved molerne ved Cooper Island Beach Club.

Highlights

Cooper Island byder bl.a. på en eminent strand, der er som skabt til svømning og vandsportsaktiviteter. Nyd en middag på Cooper Island Beach Club, eller tag på indkøbstur i spændende Seagrape Boutique.

Dykkere bør tjekke Sail Caribbean Divers, der tilbyder dykkerture for både nybegyndere og mere erfarne undervandsentusiaster. I den forbindelse er det nødvendigt at nævne vraget af HMS Rhone, et postdampskib der sank ved vestenden af den nærliggende Salt Island, under en orkan i 1867.

Ligesom ved Norman og Peter Islands, sejler en motorbåd rundt mellem de fortøjede lystbåde om aftenen, og tilbyder friskbagt brød og kage.

Faciliteter

Cooper Island Beach Club har fortøjningsbøjer. Ingen andre faciliteter for lystbåde er tilgængelige.