Cognac

Cognac

Photo: Jack Ma (own work) via Wikipedia

Cognac er en historisk by berømt for sine cognac-huse. Byen er livlig og med et stort udvalg af restauranter og festivaler i løbet af året. Husene i den gamle bydel er fra middelalderen.

Tag med det lille, lokale tog rundt og oplev vinmarkerne, historien og nogle af de ældste cognac-huse fra 1830. Alle de kendte cognac-huse findes her, og hvert destilleri har sin egen hemmelighed for blanding.
I det 16. århundrede ankom hollandske skibe til Cognac i deres søgen efter de berømte vine fra ”Campagne” og “Borderies”. Vinene fra gårdene i Aunis led af overproduktion og faldende kvalitet, hvorfor vinene ikke kunne tåle den lange sørejse. Hollænderne begyndte derfor at bruge disse svagere vine i deres destillerier, hvor vinen blev omdannet til ”brandwijn” – heraf navnet ”Brandy”.

I byen er der typisk marked hver formiddag med enkelt undtagelse af mandage.

Besøg museet Chateau de Cognac. Chateau'et er fødested for Kong Frans I. Efter revolutionen blev slottet sat til salg og købt i 1796 af Baron Otard. Mange af de flotteste værelser er åbne for publikum. Slottet ligger i centrum af Cognac.

Læg til ved broen ved Park Francois I, hvor der også er en legeplads til børnene, en swimmingpool, tennis, minigolf og kanoudlejning. I marinaen finder du også adgang til el og vand.