Byen Russell

Byen Russell

De indfødte maorier havde opdaget stedet lang tid før han meldte sin ankomst, og havde grundlagt en bebyggelse kaldet Kororareka. Da større og større mængder af europæere kom til New Zealand, blev Russell et vigtigt centrum for hvalfangst og handel. Idag er byen en vigtig turistdestination, med restauranter, butikker, et museum og mange spændende historiske lokationer.
Sejlads i farvandet ved Russell er en rejse tilbage I tiden. Mens byen i dag er en turistdestination, har den bibeholdt stemningen af afsondrethed og dens spændende og dramatiske fortid er tydelig overalt – de gamle skudhuller i den anglikanske kirke er blot et eksempel på dette. På grund af de barske hvalfangere og sømænd der besøgte byen dengang, blev Russell faktisk kaldt ”Hellhole of the Pacific”, en beskrivelse der heldigvis ikke længere yder byen retfærdighed.

Liggemuligheder

Mooringbøjer er tilgængelige. Kast anker i dybt vand ud for kajen. Sørg for at ankeret sætter sig godt.

Highlights

Udover butikkerne, restauranterne og pubberne, er et besøg I Russell en fængslende oplevelse, fordi man konstant er omgivet af byens rige historie. Et godt sted at lære om Bay of Islands og Russell, er Russell Museum. De mange udstillinger inkluderer genstande fra maori-kulturen, Kaptajn Cook og hvalfangertiden, inklusiv harpuner. Specielt imponerende er en vandretur til Flagstaff Hill, hvor du kan se betagende 360-graders udsigter over øerne. Det er helt sikkert tiden værd at tage den spændende tur derop. Guidede udflugter i Russell og det omkringliggende område er også en mulighed.

Faciliteter

Brændstof, propan og proviant, er tilgængeligt.