Byen Fethiye og dykkerstederne Afkule 1-2

Byen Fethiye og dykkerstederne Afkule 1-2

Overfor udmundingen af Fethiye Bay, gemt i en fjordlignende kanal, ligger Fethiye, hvor du kan kaste anker for natten ved marinaen og gå i land for at opleve det bedste af tyrkisk byliv. Byen har masser af restauranter og barer – og et imponerende fort knejser på bakkerne, og kigger ud over byen.
Overalt er betagende bygninger – og det er tydeligt at byen engang var et af de vigtigere handelscentre i Tyrkiet – dengang under navnet Telmessos. Det nye blandes stilfuldt med det gamle – og Fethiye bør være et obligatorisk stop på enhver sejlerferie i området.

Under det krystalklare havvands overflade findes en overdådig verden med farverige planter og myriader af forskellige fisketyper. Klippeformationer med masser af spændende indhak, yder beskyttelse for småfisk, mens dybe tunneler, smukke grotter og stejle drop-offs er med til at skabe et blomstrende hjemsted for at væld af havdyr - der kun er tilgængeligt for dykkere. Et af de mest imponerende dykkersteder er Afkule 1 - en lille undersøisk grotte, der myldrer med liv på ca.24 meters vand, samt en endnu dybere hule, med farverige vægge og stimer af flotte fisk.
Afkule 2 er for avancerede dykkere – og ligger på ca.29 meters vand. Stedet byder på et stejlt drop-off og en lille hule med myriader af liv. For begyndere er Tarzan Bay en oplagt mulighed – her er både smukt og nemt, og man kan bl.a. se ældgamle potteskår på havbunden.     

Dykning er reguleret i Tyrkiet – men det er nemt at arrangere en udflugt i Fethiye.

Liggemuligheder

Mooringbøjer er tilgængelige. Her findes ingen anvendelige ankerpladser.
Ankerpladser til dinghy er tilgængelige.

Highlights

Byen har så meget at tilbyde sejleren - hvilket står klart når du går i dens gader og nyder de mange seværdigheder. Et besøg til den berømte basar indhyller dig i Mellemøstens magi, en magisk tiderejse tilbage til dengang Fethiye var en blomstrende havn. Fordi markedet er overdækket, kan du gå i skygge. Klassisk og tyrkisk musik spilles ofte i det romerske amfiteater, men selv om du ikke skulle være så heldig at opleve en koncert, og det også en oplevelse at betragte den smukke arkitektur. I bymidten findes Gravkammeret i Havet, en kunstfærdigt udført sarkofag – og i bakkerne over byen ligger resterne af hvad der engang var en romersk by. Udsigten fra det imponerende fort er fabelagtig – og omfatter meget af det omkringliggende sejladsområde.

Faciliteter

Kajplads ved marinaen, brændstof, vand, elektricitet, bad, toiletter og proviantering er tilgængeligt.