Brugge

Brugge

Brugge er på UNESCO's liste over Verdenskulturarv, og byen har en fantastisk vedligeholdt middelalder arkitektur, som gør byen til en af de mest spændende turistattraktioner i Europa. Den er stadig tilpas lille til, at man kan gå på opdagelse til fods, med hestetrukken vogn eller i kanalbåd. Her er meget at se - museer og kunstgallerier, gode restauranter og smukke forretninger, som sælger kniplinger, flamske tapeter, specielle øl og chokolader.

Markedspladsen (Markt) domineres af et 83 m højt klokketårn med et klokkespil, som har spillet hvert kvarter i næsten 750 år. Der er en fantastisk udsigt, hvis man bestiger de 366 trappetrin til toppen. Burg er en smuk plads tæt ved Markt. Dette var tidligere centrum af Brugge og har mange smukke bygninger. Se Michelangelos Madonna og barnet i ”Vor Frue Kirke”, som har det højeste kirkespir i Belgien.

Barngwyn Museum huser et Kniplingemuseum med en storslået og varieret samling af gamle broderier m.m. blandet med kniplinger. Groeninge Museet - som også kaldes ”Bymuseet for kunst” udstiller en flot samling af flamske mestre og malerier fra Renæssancen og Barok-tiden.

Besøg Straffe Hendrik Bryggeri (de Halve Maan på Walplein 26 Brugge, som er det eneste tilbageværende familiejede bryggeri i byens centrum). Her kan man også finde ud af mere omkring de lokale bryggerier og smage deres berømte øl. En guidet tur varer 45 minutter og koster ca. 5 € pr. person inkl. ølsmagning.

Byen er desuden berømt for chokolade, kniplinger, diamanter og arkitektur. Der er typisk marked på markedspladsen hver onsdag, hvor der sælges hjemmelavede og lokale produkter. Man kan også slentre gennem de mange boder på det lokale weekend marked ved T´Zandt Square i Brugge.

Der findes 2 offentlige svømmehaller i byen: Piscine Jan Guillini, Lauwerstraat 15 indendørs svømmehal. Den olympiske swimming pool "Olympia" (Doornstraat 110, 8200 Brugge, tlf. 050/390200). Tag en runde golf på Royal Zoute Golf Club (Caddiespad 14, KNOKKE, www.zoute.be).

Besøg også Diamant Museet, som fortæller om diamanternes historie i Brügge. Der er en visning af diamantslibning typisk hver dag og en udstilling af flamske smykker. Museet ligger på Katelijnestraat 43, og det er som oftest åbent dagligt.

Nyd en drink på Cafe Vlissinghe. Stedet menes at være byens ældste bar - den ligger 15 minutter nordøst for Burg lige forbi Sint-Annarei kanalen. At komme ind i Café Vlissinghe er ligesom at træde tilbage i tiden til det 16. århundrede. Baren er et kunstværk i sig selv med smukke træornamenter og gobeliner. Adressen er  Blekersstraat 2.

Restaurant Breydel de Coninck i Breidelstraat 24, ser ikke ud af meget udenfor, men dem som kender stedet kan fortælle dig, at det er et meget behageligt sted, som bestemt er et besøg værd. Muslinger kogt på forskellige måder er husets specialitet - der er typisk lukket om onsdagen. Bistro de Pompe på Kleine Sint-Amandsstraat 2 - lige ved markedspladsen er en hyggelig bistro med et moderne interiør, og der serveres god mad med forskellig inspiration. Den varierede menu giver dig meget at vælge imellem, herunder også herlige kød- og fiskeretter. Stedets speciale er steaks, smagfulde pastas og fristende salater. Der er som hovedregel lukket om mandagen. Er du til et gastronomisk malted er stedet Restaurant Patrick Devos (Zilverstraat 41, 8000 Brugge, tlf. +32(0)50/335566). Restauranten ligger i en fantastisk historisk bygning i centrum af Brygge.

Det anbefales at lægge til ved Bruges Coupure Marina - ring +32 479 24 63 87 for at træffe havnemesteren på forhånd. Ellers er der en større marina med 70 pladser 3 broer længere fremme VVW Flandria (havnemesteren træffes på +32(0)477 384 456). Begge marinaer ligger i gåafstand til byens centrum - andre bådfolk har anbefalet Coupure for den bedre beliggenhed. Man kan tanke vand og få landstrøm mod betaling.