Bozburun By

Bozburun By

Når du nærmer dig spidsen af forbjerget, vil du finde en skøn ankerplads, en af de kønneste på Bozburun halvøen. Her kan du svømme og nyde en lækker middag inden du runder Cape Boz, og sejler med vinden mod den lille by Bozburun – et centrum for byggeri af de traditionelle tyrkiske fartøjer kaldet guletter – tomastede sejlbåde, der bruges til fiskeri og svampedykning.
Byen er typisk for dem du vil finde på denne del af den tyrkiske kyst, smuk og afslappet. Du kan spise på en af byens dejlige cafeer. Ved munden af Bozburuns havn, ligger den lille naturskønne ø Kizil, der er en dejlig dagsankerplads.

Highlights

Tag en tur ind til byen og slentrer ad de smalle stræder, gå på opdagelse på markedspladsen, og nyd en lækker fiskemiddag på en af restauranterne – alt sammen en hyggelig måde at bruge en eftermiddag og aften. Mens du er i Bozburun, bør du tjekke byens 1000år gamle træ ud – ikke overraskende et af de ældste i Tyrkiet, og det er ganske fantastisk at tænke på at det har eksisteret i ti århundreder, næsten helt tilbage til det romerske imperium.

Faciliteter

Ingen faciliteter for lystbåde er tilgængelige.