Birgu

Birgu

Velkommen til Maltas maritime hovedstaden.

Birgu By er lokaliseret på en halvø i Maltas store naturlige havn Grand Harbour – og gennem maltesisk historie kan Birgu med rette hævde at have været øgruppens maritime hovedstad. Birgu ligger i den sydlige del af Malta, i en lille region kaldet Cottonera, også kendt som de tre byer. Af de tre byer er Birgu den ældste, og det sted der først blev bebygget.

Birgu har spillet en hovedrolle i maltesisk historie - når man går ned af de fascinerende, snørklede gader, kan man se rester efter de forskellige store kulturer der i tidernes løb har domineret byen. Helt tilbage fra den romerske periode - og i særdeleshed da Birgu var hjemsted for de magtfulde riddere fra ridderordenen Knights of St. John - der sejrede over de ottomanske tyrkere, under Den Store Belejring i 1565 – en af de mest sagnomspundne middelalderlige begivenheder.

Hvis du forkæler dig selv med en opdagelsestur i den befæstede by, er det umuligt ikke at lade fantasien flyve tilbage til denne spændende fortid – godt hjulpet på vej af f.eks. The Inquisitors Palace, eller de mange storslåede ridderpaladser – kaldet ”auberges” – især Auberge d´Angleterre og Auberge de France, er imponerende.

Men nutidens Birgu er heldigvis også fuld af liv – takket være de skønne kirker, spillesteder, barer, taverner og gode restauranter. Birgu´s karakteristiske torv er byens samlingspunkt og et fantastisk sted at slappe af over en kop kaffe, mens den restaurererede havnefront har tiltrukket nogle af de bedste restauranter – hvor man kan nyde udsigten til den livlige marina. Husk også at besøge byens krigsmuseum.