Besancon

Besancon

Lystbådehavnen ligger i centrum af denne smukke, gamle by. Nyd byens store parker, brede boulevarder og Battant-kvarteret, som er den oprindelige bydel, grundlagt af vinavlere. Her er en meget smuk arkitektur inklusiv 1700-tals facader med snoede jernbalkoner.

Citadellet blev bygget af en stor militærarkitekt – Vauban – og byder på et fantastisk udsyn af byen og floden Doubs. Besøg St. Madeleine-kirken og citadellet, som er fødested for Victor Hugo. Her er mange museer. Standure fremstillet i Besancon er værdsat af antikvarer over hele verden.

Der er som regel markedsdag tirsdag, fredag og lørdag formiddag. Besøg også museet for kunst og arkæologi, 1 place de la Revolution, med værker af Matisse, Picasso, Rubens, Bellini og Goya. Åben onsdag–søndag.

Nyd en aperitif i Clemenceau, 70 avenue Georges, som man kan komme til på cykel eller til fods – hyggelig og afslappet atmosfære og har som oftest åbent alle ugens dage med undtagelse af søndag. I restaurant Lucullus, 46 rue Battant, serveres der specialiteter fra Franche-Comté, samt specialiteten salade de comté au vin jaune – den lokale ost lavet med gul vin fra Jurabjergene.

Der er mange forskellige forretninger i centrum. Det nærmeste supermarked ligger i cykelafstand fra lystbådehavnen. Læg til ved St. Paul.