Benzik-Bugten

Benzik-Bugten

De stejle nåletræsdækkede kyster rejser sig af det blå hav, og skaber en fantastisk baggrund for en afslappende aften ombord på din yacht, ved den afsidesliggende karintiske kyst.
Det siges at indbyggerne i Knidos, en historisk karintisk by vest for nutidens Datca, overvejede at grave en kanal over Datca-halvøen, for bedre at kunne forsvare sig mod en persisk invasion. Dog mente det lokale orakel at guderne ville blive misfornøjede hvis halvøen blev til en ø – og kanalen blev aldrig gravet.
Liggemuligheder
Mooringbøjer er ikke tilgængelige. Bencik bugten er fuld af vidunderlige vige, der er perfekte at kaste anker i.
Kajplads til dinghy er tilgængelig.

Highlights

Lokale sejlere har et andet navn for Bencik: Hvor fiskene hopper over. Det er en passende beskrivelse, da du ikke finder en smallere landtange på Datca halvøen, hvor det ville være så nemt for fisk at hoppe fra Gukova golfen i nord, til Hisarönü golfen mod syd. Du kan tage din dinghy til land – og gå den korte distance up ad bakkerne for at beundre den betagende udsigt af begge golfer. Ved indgangen til bugten er vigen Dislice, hvilket betyder tænder på tyrkisk. Rødfarvede klippefremspring rejser sig fra kysten, og ligner umiskendeligt takkede tænder.

Faciliteter

Ingen faciliteter for lystbåde er tilgængelige.