Athlone

Athlone

Photo: Athlone via Wikipedia

Athlone er hovedby i Midlands og en travl by med en lang række forretninger, lokalt kunsthåndværk og gode restauranter og pubber.

Golden Island Shopping Centre har mere end 40 outletbutikker og derudover findes det nyere Athlone Town Centre, som siges at have fremragende shoppingmuligheder.

Fra Athlone Castle og Visitor Center er der en fantastisk udsigt over floden Shannon. I borgen kan man opleve dens historie og gå tur på voldene.

Besøg Derryglad Folk and Heritage Museum for den fine samling om folkelivet i Irland fra det 18. århundrede frem til nu.
For børnene er Kiddies Adventureland et kæmpe drømmelegeland.

I Fernhill Garden Centre er der et overdækket marked typisk den sidste søndag i måneden. Athlone Farmers Market finder sted som regel hver lørdag på markedspladsen. Her sælges blandt andet økologiske grøntsager, røget fisk, lokal honning, kager, blomster og planter.

På en regnvejsdag kan man besøge Athlone Leisure World på Grace Road. Aktiviteterne omfatter virtuel bowling, eventyrland for børn, forskellige fodboldspil og en helse- og fitnessklub.

Byen har en god togforbindelse til Dublin. Det tager ca. 1 time i toget, og er dermed et ideelt udgangspunkt for sightseeing i Dublin.

For en kortere dagstur kan man alternativt slå et smut forbi parkanlægget ved Belvedere House Gardens (ca. 1 times kørsel derfra). 

Tillægning: Det tilrådes at lægge til ved flydepontonerne mellem jernbanebroen og vejbroen. Vær opmærksom på, at overnatning koster penge. Her kan man tanke vand og få landstrøm.