Ankerpladsen Bestas Limani (Cold Water Bay)

Ankerpladsen Bestas Limani (Cold Water Bay)

En sejlads til Bestas Limani fører dig ud af Fethiye Bay og forbi Gemiler Island – berømt for dens byzantinske ruiner og mosaikker.- og ud i det mere åbne Middelhav. Den naturskønne lykiske kyst er synlig det meste af vejen – med de imponerende Taurus-Bjerge i baggrunden.

Bestas Limani var engang en favorit havn for plyndrende pirater – de var så almindelige i lykiske farvande, at denne del af Tyrkiet blev kaldt Pirat-Kysten. De omkringliggende middelhavsnationer forsøgte at bekæmpe plagen med militære kampagner – begyndende helt tilbage i 1200 B.C. De fortsatte helt tilbage til det nittende århundrede, og involverede på et tidspunkt selveste USS Constitution, sendt dertil af præsident Thomas Jefferson.

Liggemuligheder

Mooringbøjer er ikke tilgængelige.
Kajplads til dinghy er ikke tilgængeligt.

Highlights

Svømning, udspring fra klipperne på kysten ned i bugtens klare vand, vandreture (f.eks. til den forladte græske landsby Kayakoy), er hovedattraktionerne. I 1923, efter aftale mellem Grækenland og Tyrkiet, blev indbyggere fra de to lande byttet rundt – grækerne forlod Kayakoy, og det er grunden til at byen i dag er forladt. Det er et uforglemmeligt syn – de smukke, men forfaldne bygninger, skoven der langsomt er ved at tilbageerobre området. Hvis du er sulten, findes der en
restaurant i bakkerne over Bestas Limani. Nærliggende Gemiler Island er berømt for sine byzantinske ruiner og mosaikker – og er en spændende alternativ ankerplads.

Faciliteter

Toiletter er tilgængelige.