Angoulême

Angoulême

Angoulême er den vigtigste by ved Charente-floden. Byen er omgivet af volde, hvorfra der er fin udsigt i alle retninger. Den gamle bydel er bevaret og pænt vedligeholdt. Angoulême er en domkirkeby, og domkirken St. Pierre stammer fra helt tilbage til det 12. århundrede. Sidenhen er den blevet genopbygget flere gange, og er bestemt et besøg værd.

Byen er kendt for papirproduktion og trykkerier, som byen har været forbundet med siden det 14. århundrede. Musée de la Bande Dessinée (tegneseriemuséet) ligger i en gammel papirmølle ved floden. Byen er også berømt for hjemmelavet chokolade.
Besøg tegneseriemuseet CNBDI (Centre National de la Bande Dessinée et de l'Image) beliggende i 121 rue de Bordeaux, 16023 Angoulême. Det er et meget kendt museum og multimediecenter dedikeret til tegneserier. Der er typisk åbent hver dag undtagen mandage (website: www.cnbdi.fr).

Markedshallerne i Angoulême ligger ved Rue du General de Gaulle (tæt på rådhuset).

Tag eventuelt forbi det fantastiske swimmingpoolkompleks Nautilis (website: www.nautilis.fr), som både har indendørs og udendørs pools, en stor vandrutsjebane og jacuzzi.

Som regel afholdes afholdes verdens største væddeløb i midt-september for Bugatti racerbiler, som ejerne viser frem i et løb i byens historiske gader, på voldene og hårnålesvingene i bakkerne omkring byen.

Læg til ved Port l'Houmeau (stenkaj).