sejlerskole

Vi har prisgaranti, og er medlem af rejsegarantifonden - vi sidder klar til at hjælpe på tlf. 3916 3344

Sejlerskole

Når du lejer sejlbåd

Hvor skal man have bevis?
For at leje sejlbåd i Middelhavet, Caribien, de eksotiske destinationer samt i Danmark skal mindst 1 person, som skal være skipper have minimum duelighedsbevis. Har man Yachtskipper 3 eller endda Yachtskipper 1 er det meget fint, men de udenlandske charterfirmaer kender det danske duelighedsbevis godt. Desuden skal skipper og co-skipper også fremvise sejlererfaring - begge skal udfylde et skema hvori de beskriver deres sejlererfaring, hvorvidt de har charteret en båd tidligere eller har egen båd.

Hvor skal man have VHF?
Kun for sejlads i Kroatien. De kroatiske myndigheder kræver at minimum 1 person har et VHF-bevis.

Når du lejer flodbåd

Hvorfor skal man ikke have bevis?
For at leje flodbåd langt de fleste steder behøver man ikke at have noget sejlbevis eller sejlererfaring. Der er dog nogle få undtagelser! Ved sejlads i og omkring Berlin og Potsdam i Tyskland og på sejlads på Moselfloden i Tyskland forlanger de tyske myndigheder, som minimum et speedbådsbevis. Hos bådfirmaet Nicols kan man leje en pool til at hænge efter sin båd og hvis båden alene er over 13 m og dertil poolen skal man også have minimum et speedbådsbevis.

De områder, hvor bådferien normalt ellers finder sted, er der ikke er den store kommercielle trafik – men mest lystsejlads – og desuden er motoren droslet ned så maksimum hastigheden er ca. 10 km / timen. Desuden modtager man ”Kaptajnens Håndbog” og videoer om sejlads på floder og kanaler samt livet ombord. Ved ankomsten til basen får man fra basens teknikere en meget grundig instruktion på båden og du vil under din bådferie have et nødnummer, hvor basen kan kontaktes, hvis der skulle være nogle tekniske problemer under sejladsen.

Det danske speedbådsbevis er tilstrækkelig dokumentation, de steder hvor der kræves bevis - men duelighedsbeviset er selvfølgelig også acceptabelt.

Sejlerskole

Læs mere om mulighederne for sejlerskole på scancharter.com

Vi anbefaler et besøg hos Svendborg Sejlerskole - de arrangerer kurser i duelighed, speedbåd, VHF. Derudover arrangerer de årligt flere ture til både Carribien og Middelhavet.